Psykoterapi

I psykoterapi hos mig får du et trygt rum at dele din inderside. Det kan være svære følelser som skam og vrede, tunge tanker, sorg og meningsløshed. Måske går du og gemmer det hele indeni – og alligevel oplever du, at det fylder i dit liv og spænder ben for, at du kan leve det liv, du gerne vil.

 

I psykoterapi kan du ved hjælp af samtale og i samspil med din krop lære dig selv at kende på en helt ny og dybere måde. En måde som giver bedre muligheder for at skabe forandringer i dit liv. Det kræver lidt mod at starte i terapi. Mod på at se dig selv i øjnene. Du kommer til at opdage ukendte sider af dig selv, møde følelser, fastlåste mønstre og gamle overbevisninger. Samtidig kan du være helt tryg ved, at det er din proces, og at den sker i dit helt eget tempo. Og husk at du møder dig selv, så du kan åbne op for nye sider af dig selv og skabe nye strategier for, hvordan du ønsker at være i verden. Det giver frihed at kunne vælge.

Vil du være ven med dig selv?

Har du travlt med at skælde dig selv ud? Overhører du din krops signaler? Ignorerer du din mavefornemmelse? Eller har du helt mistet følingen med dig selv, dine behov og længsler?

 

I psykoterapi skaber vi sammen et rum, hvor du kan tjekke ind i dig selv og genfinde kontakten til det, du ikke lige nu mærker eller ønsker at mærke. Det er der jo – uanset hvor meget du forsøger at ignorere det. Det skaber uro, tristhed, angst – eller noget helt tredje – i dit liv, og det kan ikke skubbes væk ved hjælp af din viljestyrke. I stedet kan du lære at se på dig selv med accepterende, ja ligefrem kærlige øjne. Tænk at være din egen bedste ven. Den, der hepper højst, bakker op og giver dig en krammer, når du falder. Ville det ikke være en værdifuld forandring?

Hvem er jeg, når jeg er alt det, jeg er

En anden forandring, som mange ikke aner er mulig, er at komme til at acceptere mange flere sider af os selv. Også sider, som vi ikke umiddelbart synes om.

 

Mange af os har igennem livet oplevet at skjule dele af os selv og gøre os mindre, end vi er. Måske ikke på alle områder i livet, men fx i nære relationer. Måske får vi ikke sagt, hvad vi gerne vil have fra andre. Måske får vi ikke sagt nej. Måske sætter vi altid andre først. Måske har vi en ydre livfuld maske, mens vi indeni føler os alene eller forkerte. Uanset hvordan det er hos dig, så er der en god grund til, at du har det, som du har det. Du vil gerne elskes – og du tror ubevidst eller bevidst ikke på, at hele dig er værdig til kærlighed. Men det er du.

 

Igennem vores opvækst får vi at vide, at nogle dele af os ikke er særlig elskelige. Det kan fx være, at dine forældre havde svært ved at rumme, at du var doven ind i mellem. Højlydt. Ked af det. Vred. Sorgfyldt. Fjollet. Interesseret. Legende. Kærlig. Eller noget helt andet. De dele har vi en tendens til at pakke væk og forsøge at glemme. Men de er der endnu, og de rumsterer. De kommer også til udtryk i din måde at være i verden på.

Dine skygger er dig

Du kan fx blive voldsomt irriteret på mennesker, der helt offentligt viser netop den side frem, som du har pakket væk. De er “for meget” eller “for besværlige” eller for “ ….” – indsæt hvad det end er, du ikke tillader dig selv at være. Det er en helt almindelig reaktion og kaldes en projektion. Og du forbinder sikkert ikke det, du bliver irriteret på hos andre, med noget i dig selv. Men der er en forbindelse, og her kan din selvopdagelse starte.

 

At få øje på alt det, du synes, du skal være, og alt det, du ikke giver dig selv lov til at være, er en kæmpe mulighed. En mulighed for at blive hele dig – med hud og hår, sødme og syrlighed, sorg og glæde, lys og mørke. Det føles som en enorm frihed. En frihed til at være dig selv og tage de valg i livet, som giver mening for lige præcis dig.

 

Det lyder let – det er det ikke 🙂 Men det er hele bøvlet værd. 

Er du spirituel?

Spiritualitet

Har du en fornemmelse af, tro på eller vished om, at noget er større end dig? At du er forbundet til naturen, andre mennesker eller noget, som du måske definerer som guddommeligt? Så kan du trygt tage den del af dig selv med i terapi hos mig. Som en del af dig og den måde, du er menneske i verden på, giver det allermest mening at invitere det spirituelle med ind. Det kan være en kæmpe støtte i dit liv, hvis du tør omfavne det.

 

Jeg ved, at jeg er forbundet til verden, mennesker og det guddommelige på uforklarlige måder. Jeg mærker det, og jeg trækker på den forbindelse i mødet med dig. Jeg følger fx min intuition i den måde, vi arbejder på, og de spørgsmål, jeg stiller dig. Dog er jeg ikke clairvoyant, så forvent ikke, at svarene kommer fra oven. De kommer fra dig ❤

 

Læs om mit spirituelle ståsted under “Om Eva”.

 

 

Ofte stillet spørgsmål

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Book tid